Jehněčí kýta na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 750 g Jehněčí kýta
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 156.8 mg
  • Draslík 711.1 mg
  • Vláknina 2096.7 mg
  • Vitamín A 2096.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, na něm osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme moukou, paprikou a opět smažíme. Zalijeme vychladlým vývarem, osolíme a dusíme, ke konci dušení přilijeme smetanu, dodusíme.

Komentáře k receptu