Novohradský vepřový plátek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1713 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 458.4 mg
- Vláknina 3284 mg
- Vitamín A 3284 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Na rozehřátém tuku plátky masa po obou stranách opečeme.
-
3
V tuku od opékání masa osmahneme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, lečo a směs nalijeme na plátky masa. V troubě dusíme doměkka.
-
4
V polovině dušení přilijeme zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou. Dusíme doměkka.
-
5
Nakonec přidáme žampiony nakrájené na plátky a ještě podusíme.