Novohradský vepřový plátek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1000 g Vepřový bok
  • 40 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Tuk
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Lečo sterilované
  • 300 g Cibule
  • 500 ml Voda pitná
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1713 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 458.4 mg
  • Vláknina 3284 mg
  • Vitamín A 3284 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na rozehřátém tuku plátky masa po obou stranách opečeme.

  • 3

    V tuku od opékání masa osmahneme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, lečo a směs nalijeme na plátky masa. V troubě dusíme doměkka.

  • 4

    V polovině dušení přilijeme zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou. Dusíme doměkka.

  • 5

    Nakonec přidáme žampiony nakrájené na plátky a ještě podusíme.

Komentáře k receptu