Nadýchané lívance se skořicí a medem
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Mouka pohanková
- 100 g Maliny
- 100 g Borůvky
- 100 g Jahody zahradní
- 200 ml Mléko polotučné
- 200 ml Jogurt bílý
- 2 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 10 kávová lžička Med včelí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 7 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 200.1 mg
- Vláknina 5847.5 mg
- Vitamín A 5847.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme hladkou a pohankovou mouku s kypřícím práškem do pečiva, skořicí, cukrem a špetkou soli. V mléce rozšleháme vejce a přiléváme do moučné směsi. Takto připravené těsto nemá být příliš husté.
-
2
Z připraveného těsta smažíme lívance, k jejich smažení je nejlépe použít lívanečník tence potřený slunečnicovým olejem. Pokud jej nemáme, můžeme použít obyčejnou pánev. Vzhledem ke konzistenci těsta, které se neroztéká, zůstanou lívance silné. Podáváme horké s medem, čerstvým ovocem a bílým jogurtem.