Okurková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 460 g Jogurt bílý
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 376.1 mg
  • Vláknina 1426.3 mg
  • Vitamín A 1426.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme najemno, případně rozmixujeme. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř a necháme chvíli odstát.

  • 2

    Poté vmícháme jogurt a polévku vychladíme.

  • 3

    Podáváme studenou s kostkou ledu, posypanou jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu