Taštičky z listového těsta se žampiony a sýrem
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 50 g Gouda
- 60 g Sýr Eidam cihla 30%
- 180 g Sýr Lučina - termizovaný
- 150 g Žampiony čerstvé
- 1.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl
- 0.3 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 42 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 75.4 mg
- Draslík 141.6 mg
- Vláknina 3699.2 mg
- Vitamín A 3699.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme nastrouhaný sýr Goudu, nastrouhaný sýr Eidam a sýr Lučinu. Sýry vyšleháme s 0.5 dl smetany. Omyjeme a na tenká kolečka nakrájíme jarní cibulku. Očištěné a omyté žampiony osušíme a pokrájíme na plátky.
-
2
V pánvi si na rozpuštěném másle zpěníme dozlatova jarní cibuli. Pak k ní přidáme žampiony a restujeme je dozlatova 1-2 minuty. Ochutíme je solí a pepřem. Promícháme a směs necháme vychladnout. Žampiony s cibulkou přimícháme k sýrovému krému.
-
3
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný 0.5 cm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 13 x 13 cm. Do středu čtverců naneseme 2 lžíce sýrové náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jeden roh čtverce přeložíme k protilehlému rohu, okraje k sobě dobře přitiskneme a dozdobíme přitisknutím vidličky. Takto připravíme všechny taštičky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je zbývajícím vajíčkem, posypeme kmínem a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova.
-
4
Podáváme je teplé i vychladlé.