Vepřový závitek hukvaldský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1076 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 127.6 mg
- Draslík 462.5 mg
- Vláknina 1988 mg
- Vitamín A 1988 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je doširoka, osolíme a opepříme.
-
2
Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme a spojíme vejci.
-
3
Plátky masa plníme připravenou směsí, zavineme a upevníme režnou nití nebo párátkem.
-
4
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme závitky, opečeme je, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.
-
5
Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dobře provaříme.
-
6
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky a vše krátce podusíme.