Koláče z pizzového těsta se sýrem a uzeným masem
Suroviny
- 50 g Olivy černé
- 180 g Sýr Brynza
- 150 g Sýr tavený smetanový
- 180 g Uzené maso vařené
- 50 g Olivy zelené
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 30 g Droždí
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Paprika červená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 2.3 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Sýr Čedar
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1067 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 60 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 12.6 mg
- Draslík 215.8 mg
- Vláknina 2138 mg
- Vitamín A 2138 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kynuté těsto na pizzu: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky s 1 lžičkou soli, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme je špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2.3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout.
-
2
Na přípravu náplně si připravíme 3 druhy sýru: sýr Brynzu, tavený smetanový sýr a nastrouhaný sýr Čedar. Vařené libové uzené maso pomeleme nahrubo na masovém mlýnku. Vše dáme do mísy, přidáme bílý pepř, mletou červenou papriku a vyšleháme lehký krém.
-
3
Nakládané zelené a černé olivy pokrájíme na plátky a vše dobře promícháme.
-
4
Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly. Z každého znovu uhněteme bochánek, pod utěrkou je necháme znovu vykynout (10-15 minut). Pak z nich vyválíme placky, silné 3 -4 mm a o průměru přibližně 15 - 17 cm.
-
5
Náplň rozdělíme na 4 díly. Na polovinu každé placky poklademe náplň. Těsto v polovině přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby nám náplň nevytekla.
-
6
Pizzové kapsy položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme je teplé.