Koláče z pizzového těsta se sýrem a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy černé
  • 180 g Sýr Brynza
  • 150 g Sýr tavený smetanový
  • 180 g Uzené maso vařené
  • 50 g Olivy zelené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Droždí
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Paprika červená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2.3 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Čedar
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1067 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 12.6 mg
  • Draslík 215.8 mg
  • Vláknina 2138 mg
  • Vitamín A 2138 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kynuté těsto na pizzu: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky s 1 lžičkou soli, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme je špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2.3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout.

  • 2

    Na přípravu náplně si připravíme 3 druhy sýru: sýr Brynzu, tavený smetanový sýr a nastrouhaný sýr Čedar. Vařené libové uzené maso pomeleme nahrubo na masovém mlýnku. Vše dáme do mísy, přidáme bílý pepř, mletou červenou papriku a vyšleháme lehký krém.

  • 3

    Nakládané zelené a černé olivy pokrájíme na plátky a vše dobře promícháme.

  • 4

    Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly. Z každého znovu uhněteme bochánek, pod utěrkou je necháme znovu vykynout (10-15 minut). Pak z nich vyválíme placky, silné 3 -4 mm a o průměru přibližně 15 - 17 cm.

  • 5

    Náplň rozdělíme na 4 díly. Na polovinu každé placky poklademe náplň. Těsto v polovině přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby nám náplň nevytekla.

  • 6

    Pizzové kapsy položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme je teplé.

Komentáře k receptu