Vepřové kotlety na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 243.7 mg
  • Draslík 711.8 mg
  • Vláknina 3189.8 mg
  • Vitamín A 3189.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek nadrobno nasekáme a polovinu rozložíme do pekáče vymazaného olejem.

  • 2

    Očištěné a omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme je na pórek a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 3

    Potom pokličku odstraníme, kotlety posypeme zbylým pórkem, zalijeme rozšlehanými vejci a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.

Komentáře k receptu