Omeleta zapečená s Nivou a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 530.4 mg
  • Draslík 253.7 mg
  • Vláknina 263.5 mg
  • Vitamín A 263.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené kuřecí maso nadrobno nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi na kousku másla. Přidáme kečup a vše jen prohřejeme.

  • 2

    V míse rozkvedláme vejce se smetanou, moukou a solí. Z těsta upečeme na pánvi na oleji postupně 4 omelety.

  • 3

    Do středu každé omelety urovnáme pruh připravené náplně a přeložíme obě strany upečeného těsta ke středu.

  • 4

    Omelety vložíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Můžeme podávat s tmavým pečivem a salátem z čerstvé zeleniny.

Komentáře k receptu