Pečený hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 188.8 mg
- Vláknina 2071 mg
- Vitamín A 2071 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jazyk očistíme a spolu s očištěnou zeleninou a cibulí uvaříme. Jakmile je jazyk uvařený, vložíme jej nachvilku do studené vody a oloupeme. Oloupaný jazyk nakrájíme na plátky, které vyskládáme do zapékací mísy. Plátky potřeme sardelovým máslem smíchaným s namočenou prolisovanou žemlí a necháme péct cca 1/2 hodiny.
-
2
Na závěr jazyk zalijem šálkem smetany a necháme ještě chvilku zapéct. Dle potřeby zakapeme citrónovu šťávou.
-
3
Jako přílohu podáváme těstoviny anebo nočky.