Medová velikonoční vajíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 13 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 22.5 mg
- Vláknina 20 mg
- Vitamín A 20 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodní lázni zahříváme cukr, med, máslo a vejce. Nevaříme! Když je směs kompaktní, odstavíme ji z tepla, přimícháme prosátou mouku se sodou a na válu vypracujeme hladké těsto (pracujeme s teplým těstem).
-
2
Z vyválené placky vykrajujeme vajíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.