Zapékané hlávkové zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 409.1 mg
  • Draslík 1143.3 mg
  • Vláknina 32886.2 mg
  • Vitamín A 32886.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 192.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté hlávkové zelí jemně nakrouháme, vsypeme do kastrolu na část rozehřátého másla, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka za občasného zamíchání.

  • 2

    Chvíli před koncem dušení přidáme k zelí oloupaná, na plátky nakrájená jablka a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, rozšlehaná vejce a nakonec osolíme. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Směs vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanými žloutky a pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře k receptu