Vepřové maso dušené v mrkvi

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 g Muškátový květ
  • 750 g Vepřová plec
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Cukr krupice
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 g Mrkev kořen
  • 400 ml Voda pitná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1238 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 220.3 mg
  • Vláknina 7569.4 mg
  • Vitamín A 7569.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Maso osmahneme na polovině tuku, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodou.

  • 3

    Mrkev očistíme, podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme ji k poloměkkému masu.

  • 4

    Po krátkém podušení zahustíme pokrm světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme, přidáme mletý pepř a květ a společně dusíme.

  • 5

    Ke konci dušení přidáme cukr, přilijeme mléko a společně dodusíme.

Komentáře k receptu