Vepřové maso dušené v mrkvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1238 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 220.3 mg
- Vláknina 7569.4 mg
- Vitamín A 7569.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
-
2
Maso osmahneme na polovině tuku, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodou.
-
3
Mrkev očistíme, podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme ji k poloměkkému masu.
-
4
Po krátkém podušení zahustíme pokrm světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme, přidáme mletý pepř a květ a společně dusíme.
-
5
Ke konci dušení přidáme cukr, přilijeme mléko a společně dodusíme.