Kapusta s pórkem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta hlávková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1176.1 mg
  • Vláknina 14259.8 mg
  • Vitamín A 14259.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 211.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a podusíme v kastrole na másle. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec vmícháme kapustu nakrájenou na nudličky a společně dusíme doměkka.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu.

Komentáře k receptu