Okurky dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 363.2 mg
- Vláknina 6120.8 mg
- Vitamín A 6120.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky podélně rozkrojíme, vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na 20mm dlouhé kousky. Vložíme je na rozehřáté máslo, osolíme, osladíme a dusíme.
-
2
Když jsou okurky měkké, zaprášíme je hladkou moukou a necháme přejít varem. Nakonec přidáme citronovou šťávu a usekaný kopr.