Treska se zeleninou ve smetanové omáčce
Suroviny
- 150 g Hlíva ústřičná
- 500 g Treska aljašská
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Cukr krupice
- 6 dl Vývar zeleninový
- 2 dl Smetana na vaření
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1087 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 50.6 mg
- Draslík 1012.5 mg
- Vláknina 7182.4 mg
- Vitamín A 7182.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Očistíme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Červenou a žlutou papriku, chilli papričku s rajčaty omyjeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a pokrájíme na kostky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Chilli papričku nakrájíme na tenké nudličky. Papriky pokrájíme na malé kostky. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, lístky otrháme a drobně pokrájíme.
-
2
Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme hlívu, chilli papričku a společně smažíme 2-4 minuty. Pak houby osolíme, posypeme pepřem, přidáme bobkový list a přilijeme zeleninový vývar.
-
3
Pomalu vaříme 5 minut, přidáme rajčata, zelenou papriku a vaříme dalších 5 minut. Přidáme tresku, pokrájené celerové listy a pomalu vaříme 6-8 minut.
-
4
Nakonec přimícháme smetanu na vaření, dochutíme solí, Vegetou, špetkou cukru a necháme přejít varem.
-
5
Porce na talířích ozdobíme kostičkami červené papriky a petrželkou.