Vepřové maso dušené na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1048 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 59.4 mg
- Draslík 326.9 mg
- Vláknina 1713 mg
- Vitamín A 1713 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový ořez nebo plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme kmín, vložíme maso, osmahneme, maso zastříkneme vodou, osolíme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
-
3
Hotové maso vyjmeme.
-
4
Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, přisolíme a za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Nakonec omáčku procedíme na maso a ještě krátce podusíme.