Vermutová omáčka
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 200 ml Martini bianco
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Tymián čerstvý
- 0.5 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 100 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 20.5 mg
- Draslík 113.1 mg
- Vláknina 4321.3 mg
- Vitamín A 4321.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme máslo a rozškvaříme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a podusíme.
-
2
Poté vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a ještě krátce podusíme. Přilijeme vermut a vývar a zvolna asi 15min provaříme.
-
3
Vmícháme nasekané bylinky, zahustíme základní hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.