Fazolová polévka se zvěřinovými nočky
Suroviny
- 200 g Srnčí plec
- 250 g Fazole
- 60 g Vepřový bok
- 600 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1.3 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 12 g
- Sodík 807 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 126.6 mg
- Draslík 324.5 mg
- Vláknina 794.7 mg
- Vitamín A 794.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, poté je uvaříme doměkka, vyjmeme děrovanou naběračkou do mísy a vývar odložíme.
-
2
Srnčí plec a vepřový bůček umeleme, přimícháme vejce, hladkou mouku, strouhanku, sůl a pepř. Umícháme husté těsto, ze kterého buď pomocí nokovníku nebo namočenou lžičkou tvoříme nočky, které zavaříme ve vroucí vodě. Poté nočky vyjmeme, propláchneme vodou a necháme okapat.
-
3
V silnostěnném hrnci zpěníme na sádle cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme postupně vývar z fazolí a hovězí vývar. Po dvaceti minutách mírného varu přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku přecedíme do čistého hrnce, přidáme fazole, nočky a chvilku povaříme.