Polévka s kukuřicí
Suroviny
- 4 g Kukuřice zlatá v mírně slaném nálevu
- 100 g Brambory
- 50 g Celer řapíkatý
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 10 g Bobkový list
- 10 g Petržel - nať
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 0.5 l Voda pitná
- 1 l Mléko plnotučné
- 20 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 61 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 96.7 mg
- Draslík 164.1 mg
- Vláknina 2981.7 mg
- Vitamín A 2981.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1108.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli a osmahneme. Vsypeme nastrouhaný celer, na tenké proužky nakrájenou papriku, na malé kostky nakrájené brambory, vložíme bobkový list a vše dobře podusíme. Zalijeme vodou a necháme vařit do změknutí brambor, přibližně 20 minut.
-
2
Mléko rozmícháme s moukou, vlijeme do polévky. Kukuřici z konzervy scedíme a vysypeme do polévky, kterou za stálého míchání přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem, krátce povaříme a odstavíme z plotny.