Polévka s kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4 g Kukuřice zlatá v mírně slaném nálevu
  • 100 g Brambory
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Bobkový list
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 20 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 164.1 mg
  • Vláknina 2981.7 mg
  • Vitamín A 2981.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1108.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli a osmahneme. Vsypeme nastrouhaný celer, na tenké proužky nakrájenou papriku, na malé kostky nakrájené brambory, vložíme bobkový list a vše dobře podusíme. Zalijeme vodou a necháme vařit do změknutí brambor, přibližně 20 minut.

  • 2

    Mléko rozmícháme s moukou, vlijeme do polévky. Kukuřici z konzervy scedíme a vysypeme do polévky, kterou za stálého míchání přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem, krátce povaříme a odstavíme z plotny.

Komentáře k receptu