Toasty se slaninou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 26 g
- Sodík 695 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 390.2 mg
- Draslík 155.3 mg
- Vláknina 385 mg
- Vitamín A 385 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou veku nakrájíme na plátky, slaninu na slabé plátečky a sýr nastrouháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm osmahneme anglickou slaninu dokřupava. Vyjmeme z pánve a dáme zatím stranou.
-
3
Ve stejné pánvi usmažíme z vajec menší volská oka přibližně o velikosti plátků veky, osolíme a opepříme. Máme-li velká vejce, volská oka rozpůlíme. Nakonec osmahneme plátky veky z obou stran.
-
4
Na každý toast položíme anglickou slaninu, volské oko, posypeme strouhaným sýrem a pod grilem krátce zapečeme, jen co se částečně roztaví sýr. Ozdobíme plátkem kyselé okurky a podáváme.