Mleté řízky v okurkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 30 g Slanina vepřová
  • 100 g Okurky nakládané
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 38.6 mg
  • Vláknina 702.8 mg
  • Vitamín A 702.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso v míse promícháme s žemlí navlhčenou v mléce. Přidáme 10g slaniny nakrájené na kostičky, bílek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké oválné řízky. Obalíme je po obou stranách v hladké mouce a vložíme do pekáčku omytého studenou vodou.

  • 3

    Řízky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut, obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.

  • 4

    Krátce před koncem pečení přilijeme smetanu a přidáme nadrobno nakrájené okurky, které jsme osmažili na kostičkách zbylé slaniny. Nakonec omáčku podle chuti osolíme.

  • 5

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu