Roštěná s listovým špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1000 g Špenát listový čerstvý
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 1745.5 mg
  • Vláknina 11905.5 mg
  • Vitamín A 11905.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.1 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na nudličky a opečeme nasucho v pánvi.

  • 2

    V kastrole na polovině oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opečené maso, šťávu po pečení odvařenou z pánve, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    K měkkému masu přidáme omytý, jemně nakrájený čerstvý špenát. Zasypeme moukou, pokapeme zbylým olejem a promícháme. Pod pokličkou zvolna dusíme, aby špenát změkl.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře k receptu