Perníková kolečka v čokoládě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 33 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 127.1 mg
- Draslík 44.8 mg
- Vláknina 2680 mg
- Vitamín A 2680 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr, med a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, prášek do perníku, strouhanou citronovou kůru, sodu. Vypracujeme perníkové těsto, které necháme asi 20 minut uležet.
-
2
Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme stejně velká kolečka. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, a kolečka na plech vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v hrnku s troškou vody a kolečka potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při vyšší teplotě asi 30 miut. Vyjmeme a necháme chladnout.
-
3
V rendlíku rozehřejeme sádlo, přidáme čokoládu a rozpustíme. Vezmeme vždy dvě kolečka, troškou čokolády je slepíme a pak obě slepená kolečka najednou ponoříme do čokolády. Necháme trochu okapat. Po vychladnutí podáváme.