Perníková kolečka v čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Med včelí
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 25 g Tuk
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 20 g Citronová kůra
  • 250 g Cukr moučkový
  • 10 g Soda jedlá
  • 15 g Kypřicí prášek do perníku
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 127.1 mg
  • Draslík 44.8 mg
  • Vláknina 2680 mg
  • Vitamín A 2680 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr, med a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, prášek do perníku, strouhanou citronovou kůru, sodu. Vypracujeme perníkové těsto, které necháme asi 20 minut uležet.

  • 2

    Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme stejně velká kolečka. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, a kolečka na plech vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v hrnku s troškou vody a kolečka potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při vyšší teplotě asi 30 miut. Vyjmeme a necháme chladnout.

  • 3

    V rendlíku rozehřejeme sádlo, přidáme čokoládu a rozpustíme. Vezmeme vždy dvě kolečka, troškou čokolády je slepíme a pak obě slepená kolečka najednou ponoříme do čokolády. Necháme trochu okapat. Po vychladnutí podáváme.

Komentáře k receptu