Daňčí hřbet s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Dančí maso
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Jablka
  • 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 172.8 mg
  • Draslík 618 mg
  • Vláknina 3076.9 mg
  • Vitamín A 3076.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní víno a vodu, přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec. Směs na mírném plameni alespoň čtvrt hodiny povaříme, osolíme a propasírujeme přes síto do čistého rendlíku.

  • 2

    Druhé jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Poté jablko, smetanu a citronovou šťávu vmícháme do omáčky. Omáčku alespoň tři minuty povaříme.

  • 3

    Hřbet vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném oleji.

  • 4

    Daňčí plátky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu