Daňčí hřbet s jablky
Suroviny
- 800 g Dančí maso
- 80 ml Olej rostlinný
- 150 ml Víno bílé
- 150 ml Voda pitná
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Jablka
- 1 ks Jablka
- 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 33 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 172.8 mg
- Draslík 618 mg
- Vláknina 3076.9 mg
- Vitamín A 3076.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní víno a vodu, přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec. Směs na mírném plameni alespoň čtvrt hodiny povaříme, osolíme a propasírujeme přes síto do čistého rendlíku.
-
2
Druhé jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Poté jablko, smetanu a citronovou šťávu vmícháme do omáčky. Omáčku alespoň tři minuty povaříme.
-
3
Hřbet vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném oleji.
-
4
Daňčí plátky servírujeme přelité omáčkou.