Perníkové koláčky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Med včelí
  • 80 g Cukr moučkový
  • 70 g Piškoty dětské
  • 100 g Mandle
  • 5 g Anýz mletý
  • 50 g Pomerančová kůra
  • 350 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Amonium
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 230 mg
  • Draslík 221.7 mg
  • Vláknina 9351.4 mg
  • Vitamín A 9351.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med necháme v kastrolu rozehřát. Pokapeme studenou vodou a necháme vychladnout. Poté vmícháme do medu žloutky, cukr, rozdrobené piškoty, amonium, nahrubo nakrájené mandle, tlučený anýz, skořici a nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru, naloženou v cukru. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme tuhé těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě rychle upečeme. Dozdobíme nebo přelijeme bílkovou polevou a necháme oschnout.

Komentáře k receptu