Perníkové koláčky s mandlemi
Suroviny
- 250 g Med včelí
- 80 g Cukr moučkový
- 70 g Piškoty dětské
- 100 g Mandle
- 5 g Anýz mletý
- 50 g Pomerančová kůra
- 350 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Amonium
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
- Sacharidy 151 g
- Tuky 17 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 230 mg
- Draslík 221.7 mg
- Vláknina 9351.4 mg
- Vitamín A 9351.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Med necháme v kastrolu rozehřát. Pokapeme studenou vodou a necháme vychladnout. Poté vmícháme do medu žloutky, cukr, rozdrobené piškoty, amonium, nahrubo nakrájené mandle, tlučený anýz, skořici a nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru, naloženou v cukru. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme tuhé těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne.
-
2
Těsto rozválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě rychle upečeme. Dozdobíme nebo přelijeme bílkovou polevou a necháme oschnout.