Vepřový bok plněný zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 64 g
- Sodík 1677 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 130.6 mg
- Draslík 310.7 mg
- Vláknina 1975.8 mg
- Vitamín A 1975.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí a kůže. Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, celer očistíme, nakrájíme na nudličky a na tuku obojí podusíme. K zelenině přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, vše osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme strouhanku a vejce. Směsí potřeme plát masa, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme.
-
3
Roládu vložíme na přesekané kosti do pekáče, podlijeme částí vody a do rozehřáté trouby dáme péci. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
-
4
Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře provaříme.
-
5
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.