Králík pečený na mandlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Mandle
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Králičí maso
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 1132.5 mg
  • Vláknina 9058.3 mg
  • Vitamín A 9058.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme a maso vložíme do pekáče.

  • 2

    Přidáme na osminky nakrájenou cibuli, posypeme najemno nasekanými mandlemi, nasekanou petrželkou a strouhanou mrkví. Ochutíme solí, pepřem, zakápneme olejem, přidáme nakrájené houby a pečeme asi 75minut.

  • 3

    Hotového králíka podáváme s rýží nebo pečivem.

Komentáře k receptu