Okouni s citronovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Zelenina kořenová
  • 40 g Máslo bylinkové
  • 600 g Okoun říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Kapary
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 50.9 mg
  • Vláknina 1706.3 mg
  • Vitamín A 1706.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme v pekáči na másle. Přidáme pepř, očištěné, omyté, osolené okouny a v troubě pečeme doměkka. Ryby vyjmeme na nahřáté talíře.

  • 2

    Zeleninu prolisujeme, šťávu přecedíme a zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou. Chvíli povaříme a do omáčky vmícháme citronovou kůru a šťávu. Přidáme nakrájené kapary, povaříme a odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme žloutek.

  • 3

    Okouny přelijeme citronovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu