Pohanka s vepřovým masem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 21 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 36.3 mg
- Draslík 287.1 mg
- Vláknina 2552.5 mg
- Vitamín A 2552.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku spaříme vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vsypeme na cibulku zpěněnou v kastrole na oleji. Zalijeme dvojnásobným množstvím vývaru, okořeníme a přidáme nadrobno nakrájený česnek.
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Spolu s nakrájeným vařeným nebo pečeným masem přidáme k pohance. Zamícháme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.
-
3
Při podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.