Dušená pohanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 13 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 73 mg
- Vláknina 1700 mg
- Vitamín A 1700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku spaříme vroucí vodou a propláchneme studenou vodou.
-
2
V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme pohanku a zalijeme ji dvojnásobným objemem vody. Osolíme a pod pokličkou zvolna dusíme 15-20 minut. Nemícháme, aby zrnka zůstala celá.
-
3
Podáváme jako přílohu k masu.