Králík vařený se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1574 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 191.2 mg
- Draslík 692.2 mg
- Vláknina 2742.4 mg
- Vitamín A 2742.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí předek i s drůbky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu. Králíka vyjmeme, obereme maso a nakrájíme na kostičky.
-
2
Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, celer na nudličky.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zeleninu a orestujeme. Zasypeme polovinou mouky, orestujeme a zalijeme vývarem z králíka. Povaříme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem rovnou v hrnci. Ve smetaně rozmícháme druhou polovinu mouky a přilijeme do omáčky. Ochutíme novým kořením, bobkovým listem. Povaříme 20 minut, přidáme králičí maso, prohřejeme a odstavíme. Dochutíme solí, pepřem a octem. Nové koření s bobkovým listem vyndáme.