Kuřecí maso v bylinkovém těstíčku
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 2 g Sůl
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Víno bílé
- 500 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 125.3 mg
- Draslík 421.3 mg
- Vláknina 1202 mg
- Vitamín A 1202 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z kuřete opláchneme, necháme oschnout. Potom maso nakrájíme na plátky, naklepeme a přidáme sůl a pepř.
-
2
Jako další připravíme těstíčko z vína, mléka, soli, sezamového semínka, směsi zelených bylinek, sójové omáčky, 1 vejce a hladké mouky. Těsto je podobné těstu na palačinky.
-
3
Okořeněné maso naložíme do tohoto těsta a necháme v něm půl hodiny naložené.
-
4
Rozehřejeme olej v pánvi a obalené maso dozlatova osmažíme.