Vepřová žebírka plněná šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 700 g Vepřová žebra
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 934 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 276.9 mg
  • Draslík 456 mg
  • Vláknina 509.4 mg
  • Vitamín A 509.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých žebírek odstraníme kost, maso naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Na polovinu žebírka položíme plátek šunky a zakryjeme druhou polovinou žebírka. Okraje masa přiklepneme paličkou.

  • 2

    Naplněná žebírka obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi na rozehřátém oleji maso smažíme zvolna po obou stranách.

  • 3

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše a čerstvá zelenina.

Komentáře k receptu