Vepřové řízky zapečené v bramborách
Suroviny
- 700 g Brambory vařené ve slupce
- 20 g Máslo čerstvé
- 80 g Sýr Eidam cihla 40%
- 600 g Vepřová kýta
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 50 g
- Sodík 923 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 365.8 mg
- Draslík 1492.8 mg
- Vláknina 16043.8 mg
- Vitamín A 16043.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Na pánvi na oleji řízky rychle opečeme po obou stranách.
-
3
Do máslem vymazaného pekáče rozložíme vrstvu brambor, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou pažitkou. Na brambory položíme řízky, na ně oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše pokapeme kečupem. Vrchní vrstvu tvoří brambory, které pokapeme vypečenou šťávou z masa.
-
4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Chvíli před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci.
-
5
Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.