Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Víno červené
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 104.9 mg
  • Draslík 572.2 mg
  • Vláknina 2011.6 mg
  • Vitamín A 2011.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na hranolky. Uzené maso pokrájíme na kousky. Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Omyté a osušené maso prošpikujeme slaninou.

  • 2

    V pekáči si rozpálíme olej a roštěnku krátce restujeme z každé strany asi 2 minuty. Pak ji vyjmeme, osolíme ji a opepříme. Na tuk vložíme cibuli s česnekem a asi minutu restujeme. Pak na cibuli vrátíme maso, přidáme nové koření, uzené maso, podlijeme vodou (3 lžíce si necháme stranou) a červeným vínem.

  • 3

    Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Maso v troubě dusíme a pečeme doměkka přibližně 60 - 70 minut. Během té doby maso poléváme šťávou - výpekem.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme Maizenou, kterou jsme si rozmíchali ve zbylé vodě - za stálého míchání ji vlijeme do výpeku a krátce, 1 minutu povaříme.

  • 5

    Plátky masa s uzeným dáme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu