Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
- 100 g Moravské uzené maso
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Nové koření celé
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 1.5 dl Víno červené
- 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 41 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 104.9 mg
- Draslík 572.2 mg
- Vláknina 2011.6 mg
- Vitamín A 2011.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na hranolky. Uzené maso pokrájíme na kousky. Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Omyté a osušené maso prošpikujeme slaninou.
-
2
V pekáči si rozpálíme olej a roštěnku krátce restujeme z každé strany asi 2 minuty. Pak ji vyjmeme, osolíme ji a opepříme. Na tuk vložíme cibuli s česnekem a asi minutu restujeme. Pak na cibuli vrátíme maso, přidáme nové koření, uzené maso, podlijeme vodou (3 lžíce si necháme stranou) a červeným vínem.
-
3
Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Maso v troubě dusíme a pečeme doměkka přibližně 60 - 70 minut. Během té doby maso poléváme šťávou - výpekem.
-
4
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme Maizenou, kterou jsme si rozmíchali ve zbylé vodě - za stálého míchání ji vlijeme do výpeku a krátce, 1 minutu povaříme.
-
5
Plátky masa s uzeným dáme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.