Párky zapečené v mletém mase

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Párky jemné
  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Cibule
  • 30 g Strouhanka
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Bramborová kaše
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1625 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 161.3 mg
  • Draslík 704 mg
  • Vláknina 5162.5 mg
  • Vitamín A 5162.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu cibule nakrájíme nadrobno, druhou polovinu cibule nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté maso, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, vejce, mouku, strouhanku, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Rozdělíme ho na čtyři díly, které rozmáčkneme na placku, na každou placku položíme párek, který posypeme kroužky cibule, překryjeme plátek slaniny a zabalíme do placky z masa jako do palačinky. Povrch uhladíme, vyskládáme do pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Po deseti minutách podlijeme vodou a pečeme dalších 20 minut. Během pečení poléváme výpekem.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu