Valašské svíčkové řezy s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 10 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 1056 mg
- Vláknina 2360 mg
- Vitamín A 2360 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Omytá a od blan očištěná játra pokrájíme na malé hranolky. Chilli papričku omyjeme, rozřízneme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na tenké nudličky. Šalotku nakrájíme na tenké kroužky.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme plátky masa z každé strany, přidáme šalotku, chilli papričku, játra a společně je restujeme přibližně další minutu.
-
3
Přimícháme kečup, červené víno, krátce provaříme, ochutíme solí, pepřem a podáváme s dušenou rýži.