Cuketový dráteník z Valašska
Suroviny
- 800 g Cuketa
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 250 g Salám měkký
- 150 g Mouka polohrubá
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Vegeta
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1222 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 1200.3 mg
- Vláknina 8143.3 mg
- Vitamín A 8143.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velkou cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Pak ji nahrubo nastrouháme do mísy.
-
2
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky. Očištěný česnek prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Měkký salám nastrouháme na hrubém struhadle a přiložíme k cuketě.
-
3
V pánvi na másle (2 lžíce) zpěníme cibulku. Vychladlou přidáme k cuketě se solí (0.5-1 lžička), pepřem, žloutky, sýrem, česnekem a salámem. Vše důkladně promícháme, přisypeme Vegetu podle chuti, polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka zamícháme tuhý sníh, který jsme si vyšlehali z bílků.
-
4
Vymažeme pekáč máslem (2 lžíce), vysypeme hrubou moukou a dáme do něj cuketovou směs.
-
5
Pečeme přibližně 25-35 minut při 220°C dozlatova.