Hovězí guláš se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1507 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 449.6 mg
- Vláknina 19028 mg
- Vitamín A 19028 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.4 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme a chvilku podusíme. Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme s tukem, orestujeme a zalijeme vodou. Půl hodiny před koncem vaření přidáme zelí s paprikou a dovaříme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.