Hovězí guláš se zelím

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí kližka
  • 120 g Cibule
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Kmín drcený
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 g Paprika červená
  • 500 g Zelí bílé - sterilizované
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Sůl
  • 250 g Chléb celozrnný žitný
  • 120 g Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1507 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 449.6 mg
  • Vláknina 19028 mg
  • Vitamín A 19028 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.4 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme a chvilku podusíme. Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme s tukem, orestujeme a zalijeme vodou. Půl hodiny před koncem vaření přidáme zelí s paprikou a dovaříme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu