Hovězí závitek plněný zelím a bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1188 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 176.2 mg
- Draslík 281.6 mg
- Vláknina 6209.5 mg
- Vitamín A 6209.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
-
2
Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, očištěné brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.
-
3
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla, přisypeme slaninu, cibuli, orestujeme, přidáme brambory, zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku. Chvíli podusíme, potom přilijeme rozkvedlané vejce, rychle promícháme, jakmile se vejce srazí, odstavíme.
-
4
Nádivku rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky, v pánvi rozehřejeme další dvě lžíce sádla a závitky zprudka osmažíme ze všech stran. Vyjmeme je z pánve, tuk v pánvi zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a povaříme pár minut. Přelijeme do pekáčku, přidáme závitky, a dáme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 70 minut. Podléváme vodou podle hustoty šťávy.
-
5
Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.