Hovězí závitek plněný zelím a bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 400 g Rýže dušená
  • 50 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 100 g Zelí kysané
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 3 g Kmín drcený
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1188 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 176.2 mg
  • Draslík 281.6 mg
  • Vláknina 6209.5 mg
  • Vitamín A 6209.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.

  • 2

    Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, očištěné brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla, přisypeme slaninu, cibuli, orestujeme, přidáme brambory, zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku. Chvíli podusíme, potom přilijeme rozkvedlané vejce, rychle promícháme, jakmile se vejce srazí, odstavíme.

  • 4

    Nádivku rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky, v pánvi rozehřejeme další dvě lžíce sádla a závitky zprudka osmažíme ze všech stran. Vyjmeme je z pánve, tuk v pánvi zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a povaříme pár minut. Přelijeme do pekáčku, přidáme závitky, a dáme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 70 minut. Podléváme vodou podle hustoty šťávy.

  • 5

    Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu