Kysané zelí dušené s bramborovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1876 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 46.1 mg
- Draslík 812 mg
- Vláknina 20207.5 mg
- Vitamín A 20207.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, dolijeme vodou, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na malé kostičky. Vařené brambory spolu s cibulí a troškou vody rozmačkáme na kaši, přidáme k zelí a vaříme společně.
-
3
V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme mouku, promícháme s tukem a usmažíme světlejší jíšku. Opatrně ji přidáme do hrnce k zelí a dovaříme.
-
4
Podáváme k pečeným masům.