Valašské plněné vepřové kotlety
Suroviny
- 900 g Vepřové kotlety
- 30 g Harissa pasta
- 200 g Klobása vepřová
- 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 dl Víno bílé
- 3 dl Bujón zlatý houbový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sůl
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 62 g
- Sodík 988 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 192.3 mg
- Draslík 1020.8 mg
- Vláknina 1993.3 mg
- Vitamín A 1993.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety s kostí, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Ostrým nožem je rozřízneme po obvodu, až ke kosti. Pak kotlety osolíme a opepříme.
-
2
Klobásy rozřízneme podélně na poloviny. Cibule očistíme a pokrájíme nadrobno.
-
3
Vnitřek kotlety potřeme pikantní paprikovou pastou a vložíme do ní polovinu klobásy. Okraje sklepneme a kotlety obalíme v hladké mouce.
-
4
V hlubší pánvi si rozpálíme olej a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Odložíme je a na omastek dáme zpěnit cibuli. Když se začne smažit, kotlety položíme na cibuli, zalijeme 1,5 dl houbového bujonu, bílým vínem a pod pokličkou dusíme přibližně 25–30 minut.
-
5
V 1,5 dl houbového bujonu si rozmícháme (nebo rozmixujeme) 1 lžíci hladké mouky, kotlety vyjmeme, přimícháme do šťávy rozmíchanou mouku a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.