Vepřový řízek naruby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1346 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 251.7 mg
- Draslík 794.3 mg
- Vláknina 4545.2 mg
- Vitamín A 4545.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 13.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 řízky. Naklepeme je, osolíme mořskou solí, posypeme citronovým pepřem a rozetřeným česnekem.
-
2
Očistíme cibule a pokrájíme na kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na plátky.
-
3
Vejce v misce vyšleháme s 2 špetkami soli a plnotučnou hořčicí. Do druhé misky si připravíme strouhanku. V pánvi si rozpálíme olej.
-
4
Řízky nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku a zprudka je z obou stran osmažíme dozlatova.
-
5
2 usmažené řízky položíme do zapékací misky. Na ně položíme anglickou slaninu a cibuli (od obojího poloviční množství). Na tuto vrstvu položíme zbývající 2 řízky, rozložíme na ně zbytek cibule a nakonec plátky slaniny. Zapékací misku s řízky dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220 °C přibližně 20–25 minut.