Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Sýr Eidam cihla 30%
- 500 g Vepřová kýta
- 150 g Olej slunečnicový
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Broskve
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 dl Mléko plnotučné
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 62 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 147.6 mg
- Draslík 642.3 mg
- Vláknina 4839.8 mg
- Vitamín A 4839.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 14.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 158.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 plátky. Řízky naklepeme, osolíme (1 lžička), posypeme bílým pepřem a drceným kmínem.
-
2
Do mísy dáme mléko a rozšleháme v něm vejce s plnotučnou hořčicí, solí (0.5 lžičky) a černým pepřem. Přidáme mouku a vyšleháme hladké husté těstíčko.
-
3
4 poloviny kompotovaných loupané broskví vyjmeme z kompotu a necháme odkapat. Tvrdý sýr nastrouháme do misky.
-
4
V pánvi rozpálíme olej. Plátky masa smočíme v těstíčku a dáme na rozpálený olej. Snížíme teplotu a řízky smažíme z každé strany dozlatova. Když smažíme druhou stranu řízku, vrchní stranu opatrně posypeme nastrouhaným sýrem, aby se rozpekl.
-
5
Usmažené řízky dáme na talíře. Na každý řízek položíme polovinu kompotované broskve a podáváme.