Mandlové věnečky s džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 37 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 62.2 mg
- Draslík 203.9 mg
- Vláknina 8794.6 mg
- Vitamín A 8794.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanými mandlemi, citronovou kůrou a rozsekaným máslem. Vypracujeme těsto a rozválíme na tenký plát.
-
2
Vykrájíme věnečky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové spojujeme po dvou džemem.