Vepřová kýta pečená po selsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1017 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 292.2 mg
- Vláknina 911 mg
- Vitamín A 911 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu opláchneme, potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky, přidáme sádlo a podlijeme vodou.
-
2
Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
-
3
Upečenou kýtu vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
-
4
Ke konci varu šťávu přisolíme, nakonec ji procedíme a krátce převaříme.