Pohanková kaše s mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 10 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 930 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku spaříme horkou vodou, důkladně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
-
2
Pohanku scedíme, necháme okapat a rozdělíme do hlubokých talířů. Každou porci zalijeme horkým mlékem a podáváme jako hlavní chod.
-
3
Chceme-li kaši podávat studenou, necháme pohanku vychladnout a zalijeme ji studeným mlékem.