Koňský ovar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 65 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 784.6 mg
- Vláknina 5032.8 mg
- Vitamín A 5032.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koňské maso vložíme do studené vody a necháme na úplně mírném ohni vařit zakryté.
-
2
Po dvou hodinách přidáme do vývaru kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, cibuli a necháme dál mírně vařit, až je maso měkké. Necháme vychladnout ve vývaru, potom vyjmeme, nakrájíme na plátky, osolíme a podáváme s některou ze studených smetanových omáček.