Koblihy z bramborového těsta
Suroviny
- 200 g Marmeláda meruňková
- 70 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hrubá
- 23.34 g Sádlo škvařené
- 40 g Droždí
- 5 g Citronová kůra
- 30 g Mandle mleté
- 60 g Šlehačka ve spreji
- 120 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
- 20 ml Rum
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 kg Brambory vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 22 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 99.6 mg
- Draslík 786.9 mg
- Vláknina 10383.3 mg
- Vitamín A 10383.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 121.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přisypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, drcené mandle, přidáme vejce, máslo, droždí a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého odtrháváme kousky o velikosti menších koblih, v dlani uválíme dokulata, palcem uděláme dovnitř hlubší důlek, naplníme meruňkovou marmeládou, otvor uzavřeme a koblihy dáme na teplé místo vykynout.
-
2
Vykynuté koblihy smažíme v rozpáleném sádle z obou stran dozlatova, na ubrousku osušíme a rozdělíme na talířky, zdobíme šlehačkou.